Catalan English French German Spanish

Francesc Bujosa i Homar va néixer el 1947 a Esporles.


Es llicencià i doctorà en Medicina a la Universitat de València. Ha seguit la carrera universitària i ha estat professor adjunt a la Universitat de València i catedràtic d’Història de la Ciència, a la Universitat de Saragossa.


El 1991 es va incorporar com a catedràtic d’Història de la Ciència a la Universitat de les Illes Balears, on actualment imparteix l’ensenyament.


Ha estat president de la Sociedad Española de Historia de la Medicina i és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.


Francesc Bujosa ha publicat 15 llibres i més de dos centenars de capítols de llibre, articles de revista, o veus d’enciclopèdies, sempre de temes que fan referència a la història de la ciència.


Entre els seus llibres destaquen els següents: Orígenes históricos del concepto de afasia, La Academia Médico Práctica de Mallorca i Historiografía y Filosofía de la Medicina en España.


La història de la ciència no esgota, tanmateix, l’interès de Francesc Bujosa.


Sol dir que li agrada tot manco l’òpera, i escriu al diaris sobre els temes que el sedueixen: els cavalls de trot, l’art o la ciència. Pensa que només hi ha una activitat més noble que la lectura: la conversa.

 

Anau a la biografia oficial UIB

Anau a bibliografia i publicacions a la seva web