Catalan English French German Spanish

La Universitat de les Illes Balears reunirà a més de 40 investigadors de l'àmbit internacional a la 2nd International Conference of the Quarantine Studies, que tindrà lloc a Palma els dies 7 i 8 de novembre de 2018. Aquest esdeveniment està organitzat per el nostre grup, Grup d'Història de la Salut de les Illes Balears GIHS, de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut de la UIB (IUNICS), amb el suport del Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB), la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (RAMIB), el Departament d'Infermeria i Fisioteràpia, el Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, el Vicerectorat d'Investigació  i el Grup d'Investigació en Salut Pública de les Illes Balears (GISPIB) de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA). 

La composició transnacional dels investigadors que participen en aquesta Conferència Internacional dels Estudis de Quarantena permetrà una nova reavaluació crítica i contrastada de nombroses qüestions relacionades amb les quarantenes i cordons sanitaris, desenvolupades inicialment al Mediterrani en el segle XIV i posteriorment esteses a tot el món. Aquest esdeveniment suposa, a més, un punt de trobada de la Quarantine Studies Network,, que es va crear per reunir historiadors i científics amb diferents perspectives, historiografies i enfocaments per promoure l'estudi de la quarantena, les seves pràctiques, visions alternatives i importància multifacètica.

 

La 2nd International Conference of the Quarantine Studies, permet reevaluar críticament i revitalitzar aquest camp d'estudi, i presentar noves perspectives teòriques sobre les seves implicacions socials, geogràfiques, sanitàries, polítiques i militars, entre d'altres. Es presentaran investigacions originals que abasten totes les regions geogràfiques del món i un marc de temps que es remunta a l'Edat Mitjana.

Més informació i programa complet en: http://www.gihs.eu/index.php/sanitary-cordons

 

Poster Sanitary Cordons