El passat 26 de Novembre la Dra. Josefa Donoso, catedràtica de Química a la UIB, va presentar la reedició del llibre “Margalida Comas Camps. Científica i pedagoga“ a Can Llobera (Pollença).
El passat 26 de Novembre la Dra. Josefa Donoso, catedràtica de Química a la UIB, va presentar la reedició del llibre “Margalida Comas Camps. Científica i pedagoga“ a Can Llobera (Pollença).
El pròxim dimarts 26 de Novembre l'investigador del GIHS Pere Salas participarà a la sessió científica de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears dedicada al general metge Bernat Riera amb la conferència"El general metge Bernat Riera, en la reforma sanitària de Mallorca". En el cartell adjunt trobareu més informació sobre les diverses conferències que es realitzaran.
El pròxim dimarts 1 d'Octubre a les 13:00 tindrà lloc a l'Edifici Sa Riera de la UIB una reunió per promoure un conjunt d’activitats relacionades amb l’Epidèmia de 1820 a dur a terme conjuntament per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears, la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, l’Acadèmia de Medicina de Catalunya i Balears el Patronat Científic del Collegi Oficial de Metges de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears i els Ajuntaments d’Artà, Capdepera i Son Servera, on el GIHS seria el coordinador.
En aquesta carta trobareu més detalls d'un conjunt d´actuacions que es proposen durant l’any 2020 baix el lema “L’any 1820, l’any de la pesta”. Fonamentalment unes jornades internacionals “Plague and plagues”. Transdisciplinar and diacrhonic perspectives on the history of plague” (Pesta i pestes: Perspectives transdisciplinars i diacròniques en la història de la pesta)) que es celebrarien els dies 23 i 24 d’octubre.Les jornades es realitzarien coordinadament amb l'INSTITUT NATIONAL D’ÉTUDES DÉMOGRAPHIQUES (INED) de Paris. Aquesta col·laboració obriria la participació no tant sols d’historiadors europeus sinó també d’antropòlegs, biòlegs, demògrafs, epidemiòlegs, infermers i metges entre altres disciplines. A més es celebrarien conferències i una exposició mòbil, tant a Palma com en els municipis afectats. Aquestes activitats es celebrarien també en els instituts de secundària que ho solicitassin.
El passat dilluns 10 de Juny a les 19:30 va tenir lloc a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears la sessió científica amb la conferència “Presentació de l’Arxiu històric de la Reial Acadèmia de Medicina” - a càrrec del Sr. Miquel Pastor Tous, director del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB i el Sr. Miquel Amengual Bibiloni, responsable de la catalogació i digitalització de l’Arxiu.
Els fons que s'han digitalitzat fins ara es poden consultar en el web de l'arxiu històric de la UIB. Molts d'aquests documents, des de fa anys, han estat utilitzats en diverses investigacions realitzades per membres del GIHS.